CampusHusets tilblivelse

CampusHuset – et fælles hus bliver til

Før CampusHuset var der en vision. En vision om et sted, hvor læringsinstitutioner kunne udveksle viden og erfaring for dermed at fremme innovation og læringsglæde for elever, studerende og borgere i Silkeborg – at skabe en dynamisk og kreativ markedsplads for viden. Denne markedsplads blev placeret på Bindslevs Plads, da pladsen med sin placering og historie som byens samlingspunkt for kultur og handel var et oplagt valg. Visionen førte således til opførelsen af CampusHuset, som er hjertet i Campus Bindslevs Plads og danner fælles platform og mødeplads for campus-partnerne.

CampusHuset understøtter tanken om den dynamiske markedsplads med sine dynamiske lokaler. Her kan vægge og møbler nemlig tilføjes og fjernes, således at indholdet ikke styres af rammerne i huset. Bygningen på ca. 1400 m2 i to plan kan dermed rumme store som små events. Inden første spadestik i december 2015 blev der tænkt mange tanker for bygningen, og med åbningen af huset i september 2017 kan de tanker nu udfolde og udvikle sig i CampusHuset.

Silkeborg Kommune ejer den nye campusbygning, på samme måde som Silkeborg Kommune fx også ejer Silkeborg Bibliotek, Medborgerhuset og Den Kreative Skole. Til gengæld deler Silkeborg Kommune og campuspartnere udgifterne til selve driften af bygningen.

Dispositionsforslag (april 2015)