FabLab kurser

FabLab Silkeborg tilbyder en række kurser for personer som måtte være interesserede i at lære de nye digitale fabrikationsmetoder, at kende.

Vi tilbyder følgende kurser:

 • Grundlæggende 3D modellering og print 
  På kurset vil deltagerne få en praktisk tilgang til 3D tegning med henblik på 3D print og digitale illustrationer. Vi kigger på de grundlæggende funktioner og aspekter i 3D tegning, samt den efterfølgende behandling for at gå til 3D Print Kurset vil tage udgangspunkt i TinkerCad og Cura, men vil også vise eksempler på mere avancerede programmer.
 • Introduktion til Arduino – Grundlæggende kursus i programmering af microcontroller
   På kurset vil deltagerne få førstehåndsindtryk med Arduinoen og dens bagvedliggende sprog. De vil i den forbindelse lære de grundlæggende elementer bag programmering af Arduinoen, at kende. Vi arbejder med simple eksempler på Arduinoen og vil se eksempler på mere avancerede projekter.
 • Introduktion til Lasercut
  På lasercut-kurset vil deltagerne få den nødvendige viden for at kunne benytte sig af FabLabs lasercutter. Vi arbejder med at sætte de korrekte indstillinger til at kunne tegne og konvertere filer til skæring. Kurset vil bruge Inkscape og Open Office Draw som omdrejningspunkt.
 • Introduktion til Vinylskærer
  På kurset vil deltagerne få erfaring i at benytte en vinylskærer i praksis. Vil vil arbejde med at lave tryk til t-shirts, samt klistermærker. Desuden gennemgås det hvordan man omdanner filer til at kunne skæres, ved hjælp af programmet Inkscape.

Alle kurser giver en grundlæggende introduktion til en teknologi.

Er man interesseret i at høre mere omkring et kursus, tilgængelige datoer eller er man måske interesseret i et mere dybdegående forløb, kan man kontakte Jimmi Friborg Sørensen, som er kursus-ansvarlig i FabLab Silkeborg.

Priser for kursusforløb:
Kursister fra Folkeskolen: Gratis
Kursister fra Campus partnerskabet: 200 kr. Øvrige: 400 kr.
Kontakt og tilmelding: Jimmi Friborg Sørensen – Jimmifriborg.sorensen@silkeborg.dk