FabLab Silkeborg

Udviklingsprojektet Fablab@School løber fra 2014 og frem til 2017. Projektet er finansieret af 3.000.000 kr. fra Industriens Fond, samt 1.500.000 kr. fra Mærsk McKinney-Møller Fonden, som skal bruges til at udvikle en MA i digital fabrikation, som forventes at være klar til opstart i foråret 2016.

Projektet udføres som et forskningsprojekt ved Aarhus Universitet i samarbejde med skoleforvaltningerne i Silkeborg og Aarhus Kommuner og Spinderihallerne i Vejle. Forskningsprojektet er en dansk variant af Fablab@School-konceptet, som først blev udviklet på Stanford University i USA, og som siden er blevet etableret i en række lande, blandt andre Rusland, Thailand og Tyskland.

Formålet med Fablab@School er at lære eleverne nogle af de kompetencer, som er særligt nødvendige i det 21. århundrede. Det er eksempelvis kritisk tænkning, kommunikation og samarbejde, design, nytænkning, at mestre teknologi og kompleks problemløsning. Eleverne er allerede storbrugere af teknologi, design og digitale tilbud. Fablab@School arbejder også med at gøre eleverne til skabere.

Projektleder på Fablab@School er Jette Hundahl Mikkelsen fra Skoleafdelingen i Silkeborg Kommune.