Byrumsprojekt

Klik på billedet og se den i fuldformat.

Det nye, grønne byrum på Bindslevs Plads vil samle de omkringliggende Campus partnerne omkring et fællesareal, der inviterer til ophold, leg, chill-out og aktivitet. Samtidig vil pladsen fungere som indgang til de forskellige institutioner.

LABLAND architects har modtaget en lang række inputs fra interessenter, fremtidige bruger og naturligvis Campus partnerne til byens nye byrum. Disse idéer er blevet kogt ned til fem gennemgående temaer: identitet, multifunktionalitet, formbarhed, kreativitet og midlertidighed, og det er med afsæt i disse temaer, at landskabsarkitektfir­maet i samarbejde med Silkeborg Kommune har udarbejdet det projekt, der danner baggrund for indretningen af Bindslevs Plads.

Byrummet på pladsen inddeles i forskellige rum med forskellige funktioner og aktiviteter.

Ramblaen bliver Bindslevs Plads’ hovedåre og vil indfange alle hovedindgange til de omkringliggende institutioner, så det på ramblaen er muligt at færdes frit mellem de enkelte institutioner og de tilstødende uderum. Hovedindgangen til hver institution vil blive markeret med et 3×3 meter hvidt ’tæppe’ i termoplast med institutionens navn, som dermed fungerer som vejvisere. En gåtur på ramblaen kommer til at byde på mange indtryk og oplevelser med træerne Kinapære, Rødask og Naur, skulpturer, multifunktionelle møbler samt særlige belysning, hvad enten du er på vej til en af institutionerne, gågaden eller togstationen. Således er Bindslevs Plads både en destination og et bevægelsesrum.

Hovedscenen vil blive placeret i Scenerummet, som er et foranderligt rum med plads til fest. Asfaltbakkerne i Scenerummet vil skabe gode opholds- og siddemuligheder ved større arrangementer, og på toppen af asfaltbakkerne vil der være træer, så det også er muligt at sidde i skygge på en varm sommerdag.

I Lommen ved Silkeborg Biblioteks gamle hovedindgang etableres en grøn bakke med genbrug af egetræsstammer, så der er mulighed for at tage ophold i smukke grønne omgivelser i sval skygge af træernes kroner. Modsætningsvist bliver Gyden indrettet med primær fokus på tilgængelighed, således bliver her skabt parkeringsplads til tre handicap-minibusser.

Theodoras Have bliver derimod byrummets grønne åndehul. Haven vil blive udformet med grønne bølgende øer og legeinstallationer for de mindste, og lysmasterne, som bliver diskret placeret i de grønne øer, vil skabe en både funktionel og sanselig belysning.

Byrummet kommer således til at understøtte de forskellige kultur- og uddannelsesinstitutioners aktiviteter, men aktiviteterne skal ikke betragtes individuelt, snarere som et samspil mellem Campus Bindslevs Plads partnerne til gavn for alle byens borgere.