Bindslevs Plads

Bindslevs Plads bliver et byrum til kultur, læring og kreativitet – et byrum, der skifter karakter og rummer midlertidige installationer, arrangementer og udstillinger. Her bliver byens borgere inviteret til ophold, leg og aktivitet, samtidig med at byrummet er indgangen til forskellige kultur- og uddannelsesinstitutioner.

Tidligere var Bindslevs Plads byens markedsplads, hvor der i weekenden blev handlet, og hvor et omrejsende cirkus eller tivoli fandt plads til at underholde byens borgere. I hverdagen var pladsen et af byens grønne åndehuller – et sted hvor børn og voksne kunne lege eller tage et hvil. Siden tog bilerne over på pladsen, men nu får Silkeborgs borgere dette grønne byrum tilbage.

Kultur-, Fritid- og Idrætsudvalget har ultimo december 2016 godkendt skitserne til den nye Bindslevs Plads, som er udarbejdet efter et omfattende samarbejde mellem Campus partnerskabet, brugere af pladsen og andre borgere, der har haft lyst til at blive inddraget i planlægningen.

Processen forud for skitserne, leveret at LABLAND architects, har været omfangsrig med henblik på at skabe et bredt ejerskab til fremtidens byrum på tværs af Silkeborg Kommune, Campus partnerskabet og pladsens fremtidige slutbrugere. Således har interessenter fra Campus partnerskabet, de nærmeste naboer, foreningslivet og byens øvrige borgere sat deres aftryk på designet af byrummet. Byrums-Skitse forslag for Campus Bindslevsplads

Pladsen kommer til at summe af liv med events og arrangementer, lige fra store festivaler til små intimkoncerter eller teaterforestillinger, og kommer dermed til at bidrage til at markere Silkeborg som en aktiv og oplevelsesrig by. Byrummet vil også byde på grønne oaser med rum til fordybelse og afslapning – her vil være plads til store som små, ældre som yngre.