Gratis foredrag ifm. Forskningen døgn

To spændende foredrag i Campushuset ifm. Forskningens Døgn 2019

 

Faglighed som udfordring i skolen

Af historiske grunde har faglighed i Danmark ofte været stillet op som en modsætning til personlig og social udvikling. Mange forbinder stadig faglighed med udenadslære, terperi, overhøring og “den sorte skole”.

Men i et moderne dynamisk og demokratisk samfund kan faglig kvalificering i stedet beskrives som en aktiv proces, hvor man med en vifte af forskellige erkendeformer udforsker emneområder og uddyber sin forståelse.
Faglig fordybelse er i så fald ikke i modsætning til, men en væsentlig del af den personlige og sociale udvikling.
Men hvilke krav stiller det til skolens parter? Og hvordan griber dygtige lærere udfordringen an?

Lektor emeritus Hans Dorf fra DPU, forelæser på Aarhus Universitet, vil på baggrund af sin bog ‘Skolepolitik og undervisningskvalitet i Danmark’, der udkom på Aarhus Universitetsforlag i december 2018, holde foredrag i Campushuset.

Tir. d. 30. april 2019, 15:45 – 17:15. (Fri entré)
Campus Bindslevs Plads, Bindslevs Plads 17, Silkeborg

Designermus – designermenneske

Fremstilling af genetisk modificerede og klonede pattedyr er næsten hverdagskost i moderne biovidenskab. Men nu har nye og relativ nemme metoder gjort det mulig seriøst at overveje genmodifikation i mennesker.

De nye metoder åbner for muligheden for eksempelvis at helbrede arvelige sygdomme eller – som nogle finder ønskeværdigt – at forbedre vores gener, så vi bliver klogere, smukkere, eller hvad vi ellers måtte have brug for. Kan og skal vi tage vores egen evolution i hånden?

Campussamarbejdet inviterer til foredrag med Lektor Ernst-Martin Füchtbauer fra Aarhus Universitet. Han fortæller om de tekniske muligheder og vanskeligheder, der peger på både biologiske, etiske og samfundsmæssige konsekvenser.

Ons. d. 24 april, 16:00 – 17:00. (Fri entré)

Torvet i Campushuset, Bindslevs Plads 17, Silkeborg

Ingen tilmelding. Klasser bedes dog tilmelde sig på metteladegaard.laursen@silkeborg.dk

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med cirka 700 events og foredrag og mere end 70.000 besøgende. I 2019 finder festivalen sted fra den 24. – 30. april.