Velkommen til ny campuskoordinator Mette Ladegaard Laursen

Ny Campuskoordinator til CampusHuset på Bindslevs Plads
Mette Ladegaard Laursen er netop startet i jobbet som Campuskoordinator på Campus Bindslevs Plads. Med baggrund i en kandidat i Idræt og sundhed og mangeårige erfaringer med undervisning, vejledning og konsulentarbejde på bl.a. efterskoler, erhvervsskoler, gymnasieskoler, højskoler og videregående uddannelsesinstitutioner har Mette en bred erfaring med projektledelse, læring og didaktik med sig, som hun ser frem til at sætte i spil i stillingen som Campuskoordinator.

Jeg brænder for at skabe rammer, der motiverer til eksperimenter og udvikling
Mette er 39 år og har senest været underviser og koordinator på Adventurelinjen på skolerne i Oure Sport & Performing Arts. Skolerne i Oure består af Oure Efterskole, Oure kostgymnasium og Oure Højskole. Skolerne udgør med sine ca. 950 elever i forskellige aldre Danmarks største kostskolemiljø. En af Mettes store opgaver var at samle skolerne i fælles læringsforløb og events på tværs. Her ser hun en tydelig parallel til de læringsforløb – også kaldet Heartbeats, som partnerne omkring Campus Bindslevs Plads to gange om året udvikler sammen. ”Jeg er fascineret af, hvordan CampusHuset inviterer til vidensudveksling, kreativitet og liv, og jeg brænder for at bidrage til at skabe rammer, der motiverer til eksperimenter og udvikling”, fortæller Mette.

Nøgleperson for visionen omkring Campus Bindslevs Plads
Visionen for Campus Bindslevs Plads er at skabe fremtidens dynamiske og kreative markedsplads, hvor elever, studerende, ansatte og borgere mødes og lærer nyt i foretagsomme fællesskaber på tværs af uddannelse, faglighed og kultur. Rollen som vært i CampusHuset er mangefacetteret og indeholder bl.a. daglig drift og koordinering omkring anvendelsen af huset, projektledelse i forbindelse med udvikling og gennemførelse af fælles læringsforløb, facilitering af processer og dannelse af netværk.

”Campuskoordinatoren er en vigtig nøgleperson i samarbejdet mellem campuspartnerne og indgangen til partnerskabet for vores mange eksterne samarbejdsrelationer”, fortæller Skoleleder Tine Kristiansen fra Th. Langs skole, som også er formand for Campusrådet. ”Vi er rigtigt glade for, at byde velkommen til Mette Ladegaard Laursen og ser frem til samarbejdet. Vi er overbeviste om, at Mette med sin spændende baggrund bliver en stor gevinst for Campus Bindslevs Plads”.

Et hus med puls, hvor idéer bliver til virkelighed
”Da jeg så stillingsbeskrivelsen til jobbet som campuskoordinator og i den forbindelse besøgte CampusHuset, var jeg ikke i tvivl om, at jeg måtte søge jobbet”, fortæller Mette Ladegaard Laursen. ”Jeg brænder for at skabe meningsfyldte miljøer, der får mennesker – unge og ældre – i en udviklende retning. Muligheden for at blive vært i et hus med puls, som inviterer til mange forskelige aktiviteter både inde og ude, var lige mig. Det mærkes, at her sker der noget, og at der ikke er langt fra ord til handling. Jeg glæder mig til at møde en masse mennesker fra forskellige kulturer, lytte til deres udfordringer og idéer og ser det som en udfordring at være det serviceorgan, som er med til at fjerne forhindringer og lægge trædesten ned, så idéerne kan udfolde sig og blive til virkelighed.

Privat danner Mette par med Morten, som er selvstændig sundhedscoach. De er for nyligt flyttet fra Odense midtby til et hus i Virklund sammen med deres 3 børn Hjalte, Sebastian og Emma. De nyder at være kommet tæt på skov og sø, hvor de kan dyrke deres fælles interesse for udendørs aktiviteter. Fysisk bevægelse er Mettes helt store interesse og har været kernen i hendes tidligere stillinger.

Jeg glæder mig til at bringe mine værktøjer og erfaringer i spil på nye måder
”Det bliver et helt andet set up at arbejde som Campuskoordinator, men jeg kan bruge mange af de værktøjer, jeg har med i rygsækken i jobbet, når jeg skal arbejde med en anden type bevægelse og en anden måde at bryde grænser på”, konstaterer hun. ”Det er f.eks. vigtigt at kunne skabe tryghed og motivation, så medarbejdere, elever og borgere, der deltager i aktiviteter og projekter tør kaste deres idéer ind og yde deres allerbedste i at afprøve noget nyt. Det handler også om at turde fejle. Vi skal fejre vores succeser, men også være gode til at fejre det, vi har lært af vores fejl. Mine tidligere erfaringer gør, at jeg ikke føler mig på glat is, men der er også meget nyt at lære. Jeg er nysgerrig på at lære alle mine nye samarbejdspartnere i byen at kende og spændt på få indsigt i alle de projekter, der er sat i søen, og jeg glæder mig til at være med til at folde dem ud og få skabt den gode historie og få dem formidlet, så folk tør at springe på og tage ejerskab”.