DM i Robothochey

Tirsdag den 10. april blev den landsdækkende finale i robothockey afholdt i Campushuset i samarbejde med Silkeborg Bibliotekerne. Til finalen var der i alt 8 kvalificerede hold fra både Jylland og Sjælland. Publikum, heppekor og deltagere fik en masse spændende og tætte kampe at se, hvor elevernes hjemmedesignende robotter dystede bravt om titlen vinder af Robothockey League 2018. Den afgørende finalekamp endte dog med en knusende sejr på 14-0 til holdet Predators fra 7. klasse Kulsbjerg Skole ved Vordingborg.

Robothockey League er et landsdækkende koncept udviklet af Kidsprint, hvor de deltagende skoleklasser bygger deres egne robotter, som skal dyste mod andre robotter i en hockeyturnering. Robotternes basisenhed og motor er ens, men eleverne skal selv kode dem og udvikle det bedste hockeyudstyr i f.eks. 3D print. Robothockey giver således 10 til 17 årige mulighed for at lære robotprogrammering og 3D design på en sjov måde.

Konceptet understøtter elevernes muligheder for at udvikle 21. century skills og arbejde med designthinking. Især kompetencer inden for teknikforståelse, innovation, samarbejde og kommunikation er i højsædet.

Der er endnu ingen skoler i Silkeborg Kommune, som har deltaget i arrangementet, men Silkeborg Bibliotek har nu taget teten på at få nogle af kommunens skoler med i 2019. Hvis man som skoleklasse kunne have interesse i at være med, kan man som en start prøve robotterne til en workshop på biblioteket.

Kontakt Peter Hesselberg – fagkoordinator for bibliotekets makerspace på ph@silkeborgbib.dk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA